Gerhard Plageman
Agenda:

Houd hiervoor onze facebookpagina scherp in de gaten!

Hier komt u ook regelmatig live miniconcerten tegen!
Speelt bij de Larmoyantjes: Trombone, slagwerk en zang

Gerhard Plageman, geboren in 1951 in Doetinchem, is al van jongs af aan met muziek bezig. Als 6-jarige kreeg hij van Sinterklaas een paar stokken en een echte trom. Door zijn ouders werd hij aangemeld als lid van muziekvereniging Doetinchemse Harmonie, waar zijn vader ook lid van was.
Na een jaar alleen trommelen ging hij ook een koperen blaasinstrument spelen: de stellahoorn. Die werd al gauw ingewisseld voor een tenorhoorn, het instrument wat hij nog steeds bespeelt.

Hij wilde graag de muziek in. Z'n vader zei toen: "Waar ga je werken dan, je denkt toch niet dat ik dat ga betalen!". Daarom is hij al vanaf z'n 14e bezig met lesgeven, dirigeren en instructie geven bij diverse muziekverenigingen in de Achterhoek en later ook over de grens in Duitsland.
Z'n conservatoriumopleiding genoot hij in Utrecht en Enschede.
Hij studeerde af in de hoofdvakken Trombone (1977), Directie HAFA (1977) en Schoolmuziek (1980).

Hij heeft in verschillende bandjes gespeeld. Eerst samen met zijn beide broers. Gerhard speelde toen voornamelijk drums. Later ook in diverse Jazzbands, The Ysselcoast Jazzband en The Old Tramwayroad Jazzband en nog weer later in The Spirit of St. Louis. In deze 3 bands speelde Gerhard Trombone en nam hij de zangpartijen vaak voor zijn rekening.
Ook maakte hij deel uit van de dansorkesten T.O.F. (The Old Favorites), Reconvalescent en De Truus Rutjes band.

Zingen is altijd een grote hobby van hem geweest, en hij is blij dat hij dit nu via de Larmoyantjes weer in het openbaar kan doen. 
De Larmoyantjes op social media